Andresdesign

Haine cu personalitate, croite pe masurile tale

Briose cu fructe – fara gluten

Posted on Jul 26, 2016

Briose cu fructe – fara gluten

Briose cu fructe - fara gluten 2

Un dulce rapid, usor de pregatit, sanatos, fara zahar si fara gluten, pe care il puteti pregati in fiecare sezon, de fiecare data cu alte fructe 🙂

Ingrediente (pentru 8 briose)

4 oua

4 lg faina bio de cocos

4 lg xylitol

20 g unt Kerry Gold (la temperatura camerei)

prune, caise, piersici, capsune, fructe de padure sau ce alte fructe moi va plac

Regula acestei prajituri este ca ai nevoie de acelasi numar de oua, linguri de faina si linguri de xylitol.

Asa ca, in functie de cate oua aveti la dispozitie, puteti stabili si restul cantitatilor de ingrediente.

Incepeti prin a separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu xylitolul, iar galbenusurile se mixeaza cu putin unt pana se obtine o crema fina.

Rasturnati apoi albusurile spuma peste galbenusuri, adaugati faina de cocos si amestecati incet pana obtineti o compozitie omogena.

Turnati compozitia in formele de briose din silicon ce nu necesita ungere (sau orice alte forme unse in prealabil cu unt/ulei de cocos) si adaugati deasupra fructele.

Introduceti in cuptor pentru 25 – 30 minute (sau mai mult in functie de cuptor), la foc mic spre mediu.

Pentru a va asigura ca sunt coapte suficient faceti testul cu scobitoarea 🙂

Happy Cooking!

Aboneaza-te la newsletter