Andresdesign

Haine cu personalitate, croite pe masurile tale

Briose pufoase fara zahar si fara gluten

Posted on Oct 15, 2015

Briose pufoase fara zahar si fara gluten

Ingrediente

5 oua

5 lg faina bio de cocos

5 lg xylitol

125 g unt Kerry Gold (la temperatura camerei)

50 g fructe uscate hidratate 30 min. (coacase, merisor)

extract bio de vanilie

extra unt pentru a unge formele de briose

O reinterpretare a clasicului pandispan pe care il stim din copilarie (“regula de 5” cum ii zicea mama), de data aceasta fara zahar si fara gluten, dar cu un gust fantastic.

Albusurile se bat spuma cu xylitolul si extractul de vanilie.

Galbenusurile de mixeaza impreuna un untul (moale, la temperatura camerei) pana formeaza o crema densa.

Rasturnati apoi albusurile spuma peste galbenusuri, adaugati faina de cocos si fructele uscate hidratate si amestecati incet pana obtineti o compozitie omogena.

Turnati compozitia in formele de briose unse in prealabil cu unt si introduceti in cuptor pentru ~25 minute, la foc mic spre mediu.

Pentru a fi sigure ca sunt coapte suficient faceti testul cu scobitoarea 🙂

Happy Cooking!

briose fara gluten

Aboneaza-te la newsletter


Te-ar putea interesa