Andresdesign

Haine cu personalitate, croite pe masurile tale

Cheesecake fara zahar si fara gluten

Posted on May 25, 2016

Cheesecake fara zahar si fara gluten

 

Cheesecake fructe padure L

Un mic rasfat dulce, rapid si usor de pregatit, de savurat pe indele caci nu are zahar si nici gluten ūüôā

Ingrediente Blat

200 g migdale crude (rasnite fin)

4 lg faina de cocos

90 g unt bio topit (82%grasime, preferatul meu Kerry Gold)

4 lg xylitol

optional: 2 lg cacao

Ingrediente Crema

~ 700 g branza dulce de vaci

3 oua bio/de tara

7 lg xylitol

1 lg extract bio de vanilie

Sos fructe de padure

300 g fructe de padure congelate sau proaspete: zmeura, afine, visine, coacaze rosii

steviana lichida dupa gust

 

Amestecati intai ingredientele uscate pentru blat: faina obtinuta din migdale, faina de cocos si xylitolul.

Incorportati apoi untul topit, obtinand un aluat sfaramicios.

Ungeti cu unt peretii detasabili ai tavii de copt cu diametru de 24 cm (nu e nevoie sa ungeti si baza deoarece blatul are in compozitie suficient unt pentru a nu se lipi) si turnati compozitia pentru blat, presand bine cu ajutorul unei linguri/spatule.

Crema se pregateste rapid folosind robotul de bucatarie.

Mixati toate ingredientele  pana se obtine o crema fina pe care o turnati peste blatul de midgale.

Introduceti apoi tava in cuptorul preincalzit.

Dupa 10 minute la foc mediu, micsorati flacara si mai lasati prajitura in cuptor inca ~20 minute sau pana se intareste putin la suprafata.

In timpul acesta pregatiti sosul de fructe. Intr-o tigaie puneti fructele direct din congelator (sau proaspete, in sezon) si incalziti amestecul cateva minute, doar cat sa se inmoaie putin fructele. La final adaugati steviana lichida dupa gust.

Asa arata si in varianta cu blat cu cacao.

 

Happy cooking!

 

 

 

Aboneaza-te la newsletter