Andresdesign

Haine cu personalitate, croite pe masurile tale

Crackersi faina de migdale si seminte – fara gluten

Posted on Mar 9, 2015

Crackersi faina de migdale si seminte – fara gluten

Cursul de nutritie Body Engineering ne-a deschis ochii in ceea ce priveste efectele consumului de gluten, asa ca am decis sa renuntam toti trei la cereale.

Acum testam retete de painici si crackersi din mai multe tipuri de seminte si de nuci.

 

Una din retele preferate de crackersi este cu faina obtinuta din caju, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac si putina faina de orez, iar pentru aroma muuulte ierburi uscate.

Rezultatul este absolut delicios!!!

 

Ingrediente:

100 g seminte floarea soarelui crude

50 g seminte dovleac crude

50 g caju crud

30 g faina de orez bio

1 lgt oregano uscat

1 lgt busuioc uscat

1 lgt cimbru uscat

1 lgt sare Himalaya

 apa la temperatura camerei (~1 pahar)

Nucile caju si semintele se transforma in faina cu ajutorul rasnitei (fiecare tip se rasneste pe rand, nu amestecate, deoarece au timpi diferiti de macinare in functie de duritatea lor).

Amestecati fainurile astfel obtinute cu toate condimentele si cu sarea, astfel incat compozitia sa fie omogena si condimentele sa fie distribuite uniform.

Treptat adaugati apa si amestecati cu ajutorul unei spatule din silicon (pe metal sau lemn se lipeste aceasta compozitie), pana formati un aluat lipicios, dar compact.

Rasturnati aluatul intr-o tava mare, intinsa, tapetata cu hartie de copt.

Asezati deasupra inca o hartie de copt si, folosind un pahar circular sau un facalet mic cu rola, presati si intindeti bine aluatul intr-un strat subtire de ~ 0,5 cm inaltime.

Indepartati hartia de deasupra si taiati aluatul in forma de crackersi dorita, folosind aceasi spatula de silicon cu care ati amestecat compozitia.

Introduceti apoi tava in cuptor, la foc mic spre mediu pentru 25-30 minute, in functie de cuptor.

Noi i-am savurat alaturi de un pateu raw din masline Kalamata si seminte de floarea soarelui.

Happy Cooking!

 

Aboneaza-te la newsletter