Andresdesign

Haine cu personalitate, croite pe masurile tale

Crackersi seminte – fara gluten

Posted on Jul 7, 2016

Crackersi seminte – fara gluten

Usor de facut, dar si mai usor de mancat, crackersii acestia sunt preferatii familiei šŸ™‚

 

Ingrediente:

2 cani seminte de in crude

1 cana seminte floarea soareluiĀ crude

1 canaĀ seminte dovleacĀ crude

1 cana migdale crude

2Ā lgt cimbru uscat

2Ā lgt sare Himalaya

apa la temperatura camerei (din ochi, cat sa se formeze aluatul)

MigdaleleĀ si seminteleĀ se transforma in faina cu ajutorul rasnitei (fiecare tip se rasneste pe rand, nu amestecate, deoarece au timpi diferiti de macinare in functie de duritatea lor).

Amestecati fainurile astfel obtinute cu cimbrul siĀ sarea, astfel incat compozitia sa fie omogena si condimentele sa fie distribuite uniform.

Treptat adaugati apa si amestecati cu ajutorul unei spatule din silicon (pe metal sau lemn se lipeste aceasta compozitie), pana formati un aluat lipicios, dar compact.

Rasturnati aluatulĀ intr-o tava mare, intinsa, tapetata cu hartie de copt.

Asezati deasupra inca o hartie de copt si, folosind un pahar circular sau un facalet mic cu rola, presati siĀ intindetiĀ bine aluatul intr-un strat subtire de ~ 0,5 cm inaltime.

Indepartati hartia de deasupra si taiati aluatul in forma de crackersi dorita, folosind aceasi spatula de silicon cu care ati amestecat compozitia.

Introduceti apoi tava in cuptor, la foc mic spre mic pentru 35-40 minute sau pana cand crackersii se intaresc putin si devin crocanti.

 

Happy Cooking!

 

 

Aboneaza-te la newsletter