Andresdesign

Haine cu personalitate, croite pe masurile tale

Crumble cu fructe si migdale

Posted on Jul 17, 2015

Crumble cu fructe si migdale

Fructe in orice combinatie, aluat sfaramicios si crocant si aroma de unt Kerrygold, desertul nostru preferat in orice anotimp.

Ingrediente:

800 g fructe (prune, cirese, visine, capsune, mere, caise, nectarine)

80 g faina de migdale  (migdale rasnite)

40 g faina de caju (caju rasnit)

40 g faina de cocos

80 g unt Kerrygold

2-3 lg steviana (sau xylitol) daca fructele sunt acrisoare

cateva linguri de apa

scortisoara (optional)

Fructele se taie bucati si se aseaza in tava astfel incat sa se acopere foarte bine intreg vasul. Se pot folosi fructe precum: mere, pere, prune, caise, piersici, nectarine, cirese, visine, fructe de padure, etc.

Daca nu sunt fructe prea zemoase, adaugati cateva linguri de apa si acoperiti cu hartie de copt.

Introduceti apoi la cuptor pentru 15 minute sau pana cand se inmoaie fructele.

In acest timp pregatiti aluatul, amestecand untul topit cu fainurile, obtinand un aluat sfaramicios.

Cand sunt gata fructele, scoateti tava din cuptor si lasati-o cateva minute afara sa se racoreasca. Fructele trebuie sa mai aiba zeama, sa nu fie uscate. In cazul in care fructele nu mai au zeama, mai adaugati cateva linguri de apa.

Presarati apoi aluatul intr-un strat subtire si pune-ti din nou tava in cuptor 15-20 minute, pana se rumeneste putin aluatul si devine usor crocant.

Se poate servi cald, rece, simplu sau cu inghetata raw, iar fructele pot diferi de la un sezon la altul, savurand astfel de fiecare data o alta prajitura.

Happy Cooking!

 

Aboneaza-te la newsletter

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *