Andresdesign

Haine cu personalitate, croite pe masurile tale

Lapte de migdale

Posted on Jan 28, 2015

Lapte de migdale

lapte migdale 2 L

lapte migdale 3 L

Un lapte vegetal, hranitor, ce poate fi baut ca atare sau folosit in prepararea deserturilor raw.

Ingrediente:

200 g migdale

1,2 l apa plata/filtrata

steviana (sau alt indulcitor natural)

esenta lamaie

esenta vanilie (optional)

 

Migdalele se acopera complet cu apa si se lasa o zi la inmuiat.

A doua zi se strecoara si se amesteca la blender (timp de 2-3 minute) cu 400 ml de apa proaspata, steviana si esentele dorite.

Apoi se adauga restul de 400 ml apa, se mai indulceste daca este cazul si se mai amesteca inca un minut.

Cand este gata se strecoara printr-o sita foarte fina, obtinandu-se astfel un lapte cremos.

Pulpa se pastreaza si se foloseste la prepararea tartelor sau trufelor raw.

Happy Cooking!

 

*reteta inspirata de Food Story

Aboneaza-te la newsletter

 

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *