Andresdesign

Haine cu personalitate, croite pe masurile tale

Paine fara gluten din seminte si nuci

Posted on Mar 13, 2017

Paine fara gluten din seminte si nuci

Ingrediente:

120 g seminte de in crude

60 g seminte floarea soarelui crude

40 g seminte canepa crude decorticate

30 g migdale crude

30 g seminte dovleac crude

4 linguri seminte chia

4 linguri tarate psylium

2 lgt sare Himalaya

2 lgt cimbru uscat (optional)

240 ml apa calduta (doar o idee incalzita)

Migdalele si semintele (de in, de floarea soarelui, de canepa si de dovleac) se transforma in faina cu ajutorul rasnitei (fiecare tip se rasneste pe rand, nu amestecate, deoarece au timpi diferiti de macinare in functie de duritatea lor).

Amestecati fainurile astfel obtinute cu semintele de chia, taratele psylium, cimbrul si sarea, astfel incat compozitia sa fie omogena si condimentele sa fie distribuite uniform.

Adaugati apa calduta si amestecati cu ajutorul unei spatule/linguri pana formati un aluat lipicios, dar compact.

Rasturnati apoi aluatul intr-o forma de chec, tapetata cu hartie de copt.

Introduceti painea in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 15 minute, apoi spre mic pentru inca 20 minute sau pana cand painea se rumeneste putin.

Happy Cooking!

 

Aboneaza-te la newsletter