Andresdesign

Haine cu personalitate, croite pe masurile tale

Painici cu gris

Posted on Nov 3, 2014

Painici cu gris

Untitled Untitled2

 

Rasfat la micul dejun: painici cu gris si lapte, servite cu dulceata de visine facuta in casa!

Ingrediente:

200 g gris

50 g unt topit

75 ml lapte cald

un varf de lgt de praf de copt

1/2 lgt sare

1 lgt miere

Amestecam intr-un bol grisul cu untul topit, mierea, sarea si praful de copt.

Adaugam apoi laptele usor incalzit si omogenizam bine compozitia, lasand-o sa se odihneasca 30 de minute.

Cand intindem aluatul cu facaletul, pe blatul de lucru presaram gris in loc de faina.

Pentru a da forma rotunda painicilor, le-am decupat cu un pahar cu gura larga, dar puteti folosi orice forma doriti.

Aluatul ramas se framanta din nou, se intinde, decupandu-se alte painici, pana se termina aluatul.

Painicile se coc in tigaia incinsa, in care presarati doar gris, fara ulei, 3-4 minute pe fiecare parte.

Sunt perfecte pentru micul dejun, simple sau servite cu unt si dulceata (noi le-am consumat cu dulceata de visine pregatita de mama).

Happy Cooking!

 

Aboneaza-te la newsletter

 

*reteta inspirata de www. edithskitchen .ro

 


 

 

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *