Andresdesign

Haine cu personalitate, croite pe masurile tale

Painici “Pisicute” pentru copii

Posted on Sep 19, 2014

Painici “Pisicute” pentru copii

 

DSC_0068

 

Nu doar mie imi place sa gatesc, dar si baietelului meu, Lucas, care se “antreneaza” in fiecare zi sa devina un bucatar priceput.

De data aceasta ne-am jucat cu faina si am framantat aluatul, facand niste painici haioase si foarte gustoare cu fete de “pisicute”.

DSC_0074

Ingrediente:

200 g faina alba

100 g faina neagra

170 ml lapte caldut

50 ml ulei floarea soarelui

1 ou (batut)

1/2 plic drojdie uscata

1/2 lgt sare

1/2 lgt zahar brut

cateva masline fara samburi pentru decor

Faina se amesteca cu drojdia, sarea si zaharul.

Se adauga apoi uleiul, laptele si jumatate si cantitatea de ou batut (restul se foloseste la ungerea painicilor). Se amesteca energic cu o lingura de lemn pentru cateva minute, pana se formeaza aluatul.

Cand este gata, se acopera si se lasa la crescut timp de 1 ora, la cald.

Inainte de a intinde aluatul, mai framantati-l putin pentru a fi elastic.

Intindeti aluatul cu un facalet, astfel incat sa aiba o grosime de 7-8 mm. Daca vreti sa faceti mici chifle, grosimea aluatului va trebui sa fie de ~1,5 cm.

Fata de “pisicuta” se realizeaza usor, folosind un pahar cu gura larga. Intai decupati forme rotunde cu ajutorul paharului, iar pentru a contura urechile taiati cu paharul putin din marginea formelor create anterior.

Taiati apoi rondele din masline fara samburi pentru ochii “pisicutelor” si mici patratele pentru nas. Varianta rapida de a le face mustati este crestand aluatul cu un cutit, dar, daca aveti mai mult timp la dispozitie, puteti face  mustati din aluat.

La final painicile se ung cu oul ramas si se aseaza in tava cu hartie de copt.

Untitled

Se introduc in cuptorul incis pentru 20-30 minute, in functie de grosimea aluatului, pana devin aurii.

Happy cooking!

DSC_0090

pisicute

 

Aboneaza-te la newsletter