Andresdesign

Haine cu personalitate, croite pe masurile tale

Supa crema de dovlecei cu morcovi

Posted on Jul 27, 2015

Supa crema de dovlecei cu morcovi

Pentru zilele calduroase, supele creme servite usor reci sunt o alternativa buna de pranz atat pentru noi cat si pentru Lucas.

Un alt motiv pentru care imi plac supele creme este ca mancam legume variate, fierte doar atat cat trebuie, adaugand uleiul  la final, fara a-l gati. Astfel legumele isi pastreaza mai multe vitamine, iar gustul e fresh.

Ingrediente:

1 dovlecel
2 morcovi
putina telina
1 ceapa medie
1,5 l apa
frunze de busuioc proaspat
oregano uscat
sare, ulei de masline extravirgin

Puneti apa la fiert si adaugati ceapa taiata in 4, morcovii taiati felii groase si telina cubulete.

Pregatiti apoi cartoful si dovlecelul taindu-i cuburi.

Dupa 8-10 minute introduceti in oala cu supa cartoful, iar dupa alte 5 minute si dovlecelul. Asezonati cu oregano si putina sare.

Opriti focul cand puteti strapunge legumele cu furculita, fara a le lasa insa sa fiarba prea mult. Strecurati zeama si folositi un blender pentru a mixa mai usor legumele. Daca vreti un gust fresh si o un plus de aroma, pune-ti  si 2-3 frunze de busuioc proaspat.

Peste piurelul astfel obtinut adaugati zeama in care au fiert legumele, pana obtineti consistenta dorita. La final turnati 2 linguri de ulei de masline.

Noi am mancat supa cu niste covrigei facuti in casa din faina de orez si de caju, absolut deliciosi 🙂

covrigei italienesti facuti in casa

supa crema dovlecei cu morcovi andres design

 

Happy Cooking!

Aboneaza-te la newsletter

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *